Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niby W Tle, A Jednak Ważne Małe Miejsce Dla Radia w Codzienności
Nie mam specjalnego rytuału. Wstaję, kawa, coś szybkiego do zjedzenia, komputer. Czasem cisza. Czasem zbyt dużo hałasu. Ale najczęściej – gdzieś w tle gra radio online.

Nie planuję tego. Po prostu tak wyszło. I dobrze mi z tym.

Radio Internetowe Bez Napinki

Nie muszę nic instalować. Nie muszę logować się na dziesięć różnych kont. Na stronie Radio Polska klikam jedną z setek stacji i po chwili wszystko się układa.

Głos. Muzyka. Czasem wiadomości, czasem rozmowa. Bez konieczności scrollowania, bez wyborów co 5 minut. Radio internetowe pozwala mi być obok – ale naprawdę obecnym.

Polskie Radio w Nowym Wydaniu

Zawsze uważałem, że polskie radio to coś „dla starszych”. A potem usłyszałem rozmowę w Radiu RMF FM, gdzie ktoś mówił dokładnie to, co myślałem od tygodni. Albo wieczorem – koncert jazzowy w Trójce. Albo chilloutowe rytmy z Radio VOX FM.

Każdego dnia mogę włączyć coś zupełnie innego. Albo to samo, co wczoraj – i znów poczuć spokój.

Dźwięk, Który Nie Prosi o Lajka

W internecie wszystko chce twojej uwagi. Wszystko musi być „naj”. A radio polska? Po prostu gra.

Nie trzeba go udostępniać. Nie trzeba komentować. Nie trzeba zapisywać. Wystarczy słuchać – i już jesteś częścią czegoś większego.

Czasem Tylko Na Pięć Minut

Są dni, kiedy słucham radia przez dwie godziny. Są takie, kiedy tylko pięć minut. Ale nawet te pięć minut robi różnicę. To trochę jak otwarcie okna – wpuszcza się inne powietrze do środka.

Nie wiem, czy radio online zmienia życie. Ale na pewno je uspokaja.
Reply

Users browsing this thread: 1 Guest(s)

About Ziuma

ziuma is a discussion forum based on the mybb cms (content management system)

Quick Links

User Links

Advertise